Home

                                                                  De 13e Meijendelloop op 25 november 2023

                                                                                   

Op zaterdag 25 november 2023 staat de 13e editie 25 km Meijendelloop gepland.

De mooiste loop van Nederland wordt georganiseerd door hardloopvereniging The Hague Road Runners. In 2022 heeft HRR de organisatie van Fred & Kees overgenomen.


De paardenstal van boerderij Meijendel zal weer omgedoopt worden als kleedgelegenheid, misschien wat beperkt maar aan de andere kant heeft dit ook weer iets.


Net zoals voorgaande jaren is de start en finish ter hoogte van het bezoekerscentrum "de Tapuit". Om exact 08:00 uur zal het startschot gegeven worden. Waarom zo vroeg? Dit was een vraag van een aantal deelnemers. Maar ook daar is over nagedacht. Ondanks dat het om 08:00 uur nog wel wat schemerig is, is het schitterend om te zien hoe de dag ontwaakt in ditprachtige gebied. En na een half uurtje lopen is de schemer verdwenen.    En lopen is dan ook genieten van de prachtige omgeving.


Het parcours gaat richting Wassenaar om vervolgens via de Ganzenhoek terugte keren, waarna we een klein uitstapje maken richting zee, bij ongeveer 12 km is er een drinkpost. Daarna vervolgt de route zich richting Scheveningen om vervolgens weer een uitstapje te maken via de Zeereep en dan richting Watertoren.

Vandaar uit door het bos richting van Alkemadelaan en Waalsdorpervlakte. En via mooie bospaden uiteindelijk weer terug te keren naar de finish Boerderij Meijendel. Het parcours kunt u bekijken op de website van The Hague Road Runners. Het is een zwaar parcours maar wel zeer afwisselend met nogal wat heuvels, dus trainen voor de Meijendelloop is wel een must.


Na afloop krijgt u van de organisatie koffie met appelgebak aangeboden in de boerderij Meijendel waar u nog even bij het haardvuur kan bijkomen en bijpraten. Uiteraard krijgt u ook als herinnering weer een mooi hardloopshirt.


Inschrijven 25 km Meijendelloop


Het maximale aantal deelnemers is gesteld op 365. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dus wees er snel bij op 7 oktober 2023. Om12:00 uur gaat de inschrijving open. Inschrijven verloopt via inschrijven.nl. UPDATE 8 oktober: De inschrijving is vol!


Van het inschrijfgeld € 28,50 voor de Meijendelloop komt € 5,00 ten goede aan een lokaal project "Lopen voor Water" in de mooie hardloopomgeving Iten-Eldoret in Kenia van  de non-profit organisatie Shoe4Africa.  Deelnemers mogen ook een aanvullend bedrag doneren. 


Het organisatieteam hoopt jullie te mogen ontvangen op zaterdag 25 november 2023.


Startnummers


De startnummers worden niet per post bezorgd. Op zaterdagochtend 25 november kunt u de startnummers ophalen in Boerderij Meyendel vanaf 7:00 uur. De start van de loop is om 8:00 uur.


Verder bieden we de mogelijkheid om de startnummer eerder op te halen bij hardloopvereniging The Hague Road Runners (Groenendaal 11, Wassenaar). In de loop van november maken we de datum en tijd bekend.


Sponsoring

U kunt zich aanmelden voor sponsoring van de Meijendelloop, wanneer u hieraan deelneemt krijgt u een vermelding van uw bedrijfslogo op de homepage  van de vernieuwde website www.meijendelloop.nl  met een link naar uw eigen website.


De kosten voor de sponsoring bedragen € 150,00, dit sponsorbedrag komt voor 100 % ten goede aan het project Lopen voor Water !

Logo Ver1nig
Logo Ver1nig